ROAG

Opdrachtgever NS
Expertises
Uitvoeringsbegeleiding
Geplande aanvang 01 oktober 2019
Geplande oplevering 01 maart 2022

Vanaf eind 2019 is PKPC betrokken bij dit prachtige project, Realisatie Opstelterrein Arnhem Goederen, kortweg ROAG. Opdrachtgever NS zocht en vond op dit terrein de ruimte om 275 bakken materieel te kunnen plaatsen. Het project begon met het realiseren van een nieuwe laad- en losweg (2020 Q2) om de weg vrij te maken voor het saneren van een paar oude sporen, de sloop van de bestaande laad- en losweg en aansluitend de bodemsanering (2e helft 2020). Parallel hieraan was de ontwerp- en voorbereidingsfase voor de realisatie van het opstelterrein in volle gang.

In januari 2021 startte de uitvoering van het opstelterrein. De startsituatie was een grote kale en verdiepte zandvlakte. In hoog tempo werden 12 sporen en 11 wissels gelegd, bovenleiding gerealiseerd, een onderstation en verblijfsruimte gebouwd en werd het terrein voorzien van hekwerk en camera’s.

Na een half jaar hard werken was de infra gerealiseerd. Inmiddels is het emplacement aangesloten op de ProRail infra en zijn treinen welkom, het emplacement is operationeel! Het project bevindt zich nu in de laatste fase waarin nog een aantal systemen moet worden ingeregeld.

Wij zijn trots dat we de uitvoeringsbegeleiding mochten (en mogen) coördineren, daarmee konden we een mooie bijdrage leveren aan dit project. Veel dank voor de fijne samenwerking die we daarin hebben ervaren met NS, ProRail en BAM.