Bouwprocesleiding Schipholtunnel

Opdrachtgever ProRail
Expertises
Uitvoeringsbegeleiding
Geplande aanvang 01 juli 2019

In de Schipholtunnel stonden in de weekenden van week 3 en week 6 2020 buitendienststellingen in de planning voor het leggen van glasvezelbuizen. Tijdens de voorbereiding bleek dat meer partijen gebruik wilden maken van deze unieke kans een weekend in de Schipholtunnel aan de slag te kunnen. Om het geheel goed te kunnen beheersen heeft PKPC in opdracht van ProRail de bouwprocesleiding uitgevoerd, een prachtige klus waar we goed in zijn.

Vanaf november hebben wij een aantal grootschalige draaiboek besprekingen gehouden en zijn de werkzaamheden met alle partijen afgestemd. Het doel is altijd om het voor alle partijen mogelijk maken hun werk tegelijkertijd en op veilige wijze uit te voeren. Na veel overleg en een aantal weken hard werken lagen er twee draaiboeken die voorzagen in praktische afspraken en twee detailplanningen waarop de voortgang van de werkzaamheden nauwkeurig kon worden bijgehouden. 

Beide weekenden kenden een prima resultaat, er werd goed samengewerkt en alle partijen hebben hun werk kunnen voltooien. Uiteindelijk zijn de sporen keurig op tijd en zonder storingen in dienst gegaan, een resultaat waar we best trots op kunnen zijn!